Make your own free website on Tripod.com

genealogie Lampie

Aaron Rodrigues Pereira (1859-1922

Home
1e geslacht
Geslacht A
Levie geslacht A
Geslacht B
Geslacht C-D-E-F
namen Lampie
Brief Sara Lampie Engels
kijk een hakenkruis
in Memoriam Lampie
argief amsterdam
div. Lampie
oorlog vermisten
Aaron Rodrigues Pereira (1859-1922
Amerika

Rodrigues Pereira Aaron

Rodrigues Pereira, Aaron

Rodrigues Pereira Aaron (1859-1922) was van 1900 TOT Aan zijn Dood in 1922 opperrabbijn van de Portugees-Joodse Gemeente in Den Haag.

geboren 1859-12-06 Amsterdam
is overleden 1922-09-20 Amsterdam
partner Vaz Diaz, Mirjam (?)
Functies rabbijn Port. IsraŽl. Gemeente Amsterdam 1882 -
opperrabbijn ressort 's-Gravenhage

In EEN Eenvoudig gezin in Amsterdam Werd op 6 december 1859 Rodrigues Pereira Ašron geboren. Zijn Vader was Werkman en zijn Broer Benjamin kreeg TOT EEN Opleiding horlogemaker. Ašron daarentegen mocht riet op 11-jarige leeftijd Gaan Aan Het Studeren Portugees-Israelitische Seminarium Ets Haim. Daar volgde HIJ verminderen van de rabbijnen ALS A. Vaz Dias, D. Lopes Cardozo, E. Beneditty en AD Delaville. Na de reorganisatie van Het Seminarium, sterven opperrabbijn Van Loen Onder zijn beslag kreeg, volgde Pereira voornamelijk BIJ This zijn te verminderen.

In 1883, op 23-jarige leeftijd, Werd Rodrigues TOT More bevorderd. Twee Jaar later volgde zijn schoonvader HIJ, Rabbijn Vaz Dias, na diens Dood op ALS BIJ rabbinaal assesor de Portugese Gemeente in Amsterdam. In 1900 volgde zijn benoeming TOT opperrabbijn van de Portugees-Joodse Gemeente in Den Haag. OOK HIJ nam daar na Het departure van L. Lewenstein to Kopenhagen Het opperrabbinaat van de English-Israelitische Gemeente waar. In 1903 installeerde HIJ zijn leermeester Van Loen Vroegere ALS opperrabbijn van Den Haag.

Vele Jaren was Rodrigues Pereira Ašron ALS docent verbonden Aan Het Seminarium in zijn geboorteplaats. In sterven hoedanigheid heeft HIJ Velen opgeleid, waarvan ER OOK Verschillende later Geestelijke ambten zouden bekleden, waaronder zijn zoon Eigen Rodrigues Pereira SA. Het redden en opperrabbijn Rodrigues Pereira werd docent verbonden Aan Verschillende Verenigingen waaronder de jeugdvereniging "Hagomel" en de stichting "Abodath Hakodesj". Rodrigues Pereira Ašron overleed op 20 september 1922 op 62-jarige leeftijd in zijn geboortestad Amsterdam en Werd Onder Grote belangstelling Begraven op de begraafplaats Portugees-Israelitische in Ouderkerk.

Enter supporting content here